Fórum az intermodiális csomópontról

Írta: Muzslai Ágnes 2016. szeptember 06. kedd, 10:18
Rate this item
(0 szavazat)

gda.jpg - 45.48 KbAz esztergomi intermodiális csomópontról szervezett lakossági fórumot szeptember 5-én a Művelődési Házban a közlekedésfejlesztéssel foglalkozó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. A kivitelezés során érintett lakossággal való együttműködés érdekében kivetítőn közreadták a panasziroda elérhetőségeit is: STO-Esztergom Konzorcium,1142 Budapest, Tatai út 95. Személyesen munkanapokon 8 és 16 óra között fogadják az ügyfeleket. Tel.: 06/30/723-2637. e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. Kérés volt, hogy csak konkrét ügyben forduljon a panaszos az irodához.

Az előző önkormányzat fogadta el az Európai Uniós támogatással megépülő intermodiális csomópont koncepcióját. A cél az, hogy a vasútállomás közelébe kerüljön a helyközi forgalmat bonyolító autóbusz-pályaudvar, így a vonat- és autóbusz-közlekedés egymással összekapcsolható legyen az utasok számára. A mostani lakossági fórumon a MÁV és a Volán nem képviselte magát, az önkormányzat részéről Bánhidy László alpolgármester volt jelen. A Baross Gábor utcában, a Schweidel utcában és a Kovácsi városrészben élők a tervezett beruházással kapcsolatban aggodalmukat fejezték ki a várható nagy forgalom okozta zaj miatt. Félnek attól is, hogy az ingatlanok értéke emiatt csökkenhet. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. képviselői a kérdésekre adott válaszaikban elmondták, hogy jelenleg, a kivitelezés közben és a befejezés után is készülnek zajszintmérések, és ha a forgalom zaja indokolja, utólag is készülhet zajvédő fal. Lakásonként is mérik majd az állapotokat. A intermodiális csomópont tervezésével sok szakember foglalkozik, és a tervek megvalósításához Európai Uniós támogatást is kaptak. Az elkészült kivitelezési terveket néhány hónap múlva egy újabb lakossági fórumon az érdeklődők megnézhetik. A közlekedésfejlesztési beruházás során megújul a vasútállomás épülete és az egész környék.

A fotót Muzslai Ágnes készítette.

Muzslai Ágnes

Muzslai Ágnes

Muzslai Zs. Ágnes, az egri főiskolán könyvtár-pedagógia szakos tanári képesítést szerzett, nyugalmazott könyvtáros. A kilencvenes évek elejétől jelentek meg írásai különböző helyi, megyei, országos lapokban, mint a Keresztény Élet, 24 Óra, Népszabadság, Esztergom és vidéke, 1996-tól 2003-ig a Komárom-Esztergom megyei Hírlap munkatársa, 2003-tól 2010-ig a Hídlapban olvashatták cikkeit.

Az oldalt készítette:

Elérhetőségek

Telefon: +36 30/911 49 65

E-mail: info@evid.hu

Olvasói Levelek: olvaso@evid.hu

Impresszum

Esztergom és Vidéke - Társadalmi és Kulturális Folyóirat

  • Kiadó: Muravidék Baráti Kör Kulturális Egyesület
    Címe: 2085 Pilisvörösvár, Szent János u. 8.
    Kiadásért felelős: Ruda Gábor
     
  • Főszerkesztő: Filemon Béla
  • Szerkesztők:

               Németh Gabriella
               Szűcs Katalin
               Horváth Gáborné
               Tátyi Tibor