Ha piros, akkor tilos?

Írta: Dezső László 2013. szeptember 03. kedd, 11:14
Rate this item
(0 szavazat)

 

hrf.jpg - 2.71 KbNemrégiben egy budapesti ismerősömet kalauzoltam Esztergom belvárosában. Hosszú perceket töltöttünk el a közlekedési lámpák alatt, a gyalogátkelőhelyeken. Ismerősöm egyre idegesebb lett: „Budapesten rengeteg a közlekedési lámpa, de sehol nem kell a gyalogosnak annyit várakoznia, mint itt, nálatok Esztergomban” mondta mérgelődve.

 

Különösen a Zöldház előtti zebra nehéz eset. A gyalogos hiába nyomogatja a gombot, a lámpa nem vált zöldre, egyfolytában csak pirosat mutat. A gyalogszerrel közlekedő a szó szoros értelmében beleszédül a várakozásba. Valamit tenni kellene az illetékeseknek, hogy végre megszűnjön ez az áldatlan állapot. Elvégre a gyalogos is közlekedni akar, és siet, azazhogy sietne a dolgára.
Annak idején Tétényi Éva polgármester kezdeményezte a közlekedési lámparendszer átalakítását. El is készítették a terveket, melyeknek köszönhetően a gyalogosok előnyösebb helyzetbe kerültek volna. Benyújtották azokat a megfelelő hivatalba Tatabányán, el is fogadták a terveket, de a kivitelezés több mint egymillió forintba került volna. Ennyi pénzt azonban nem tudott (és talán most sem tud) a város költségvetése nélkülözni. Így aztán maradt, és marad a piros.

Az oldalt készítette:

Elérhetőségek

Telefon: +36 30/911 49 65

E-mail: info@evid.hu

Olvasói Levelek: olvaso@evid.hu

Impresszum

Esztergom és Vidéke - Társadalmi és Kulturális Folyóirat

  • Kiadó: Muravidék Baráti Kör Kulturális Egyesület
    Címe: 2085 Pilisvörösvár, Szent János u. 8.
    Kiadásért felelős: Ruda Gábor
     
  • Főszerkesztő: Filemon Béla
  • Szerkesztők:

               Németh Gabriella
               Szűcs Katalin
               Horváth Gáborné
               Tátyi Tibor