Zólyom felé a Bazilikától

Írta: Városháza 2013. szeptember 11. szerda, 19:51
Rate this item
(0 szavazat)

hpv.jpg - 125.67 KbSzeptember 6-án reggel az Esztergomi Főszékesegyház elől indultak Zólyomba a XII. Történelmi Kerékpártúrához Visegrádon csatlakozott kerekezők. A Bazilika előtt fogadta őket Tétényi Éva polgármester, aki meleg szavakkal köszöntötte a Zólyomba tartó bicikliseket, majd felkötötte a kerékpárosok vándorbotjára Esztergom Város szalagját, és ünnepélyesen útjára bocsátotta a kétkerekes zarándokokat.

 

Az augusztus 23-szeptember 9. között tartó időszakban közel 2000 kilométer megtételére vállalkoztak a túra résztvevői. Brüsszelből Maastricht, Schengen étintésével, Német-, Csehországon és Szlovákián át érkeztek meg 9-én, hétfőn Zólyomba. A kerekezőkhöz az említett országokban hosszabb-rövidebb távra többen is csatlakoztak. Az utolsó szakaszra Skakov u Brna-ból (Csehország), Wislából (Lengyelország), Spisské Podhradie-ből (Szlovákia) és Visegrádról indultak helyi kerékpárosok, hogy együtt guruljanak be Zólyomba a Brüsszelből érkezőkkel.
A zólyomi kerékpárklub 2002 óta szervezi a mára már hagyományosnak mondható kétkerekes programot. Az első „történelmi” útjukat a legnagyobb közép-európai vár, a szepesi vár megismertetéséért és megmentéséért kerekezték le. Az idei évben az európai összefogás erejére szerették volna felhívni a figyelmet.

Az oldalt készítette:

Elérhetőségek

Telefon: +36 30/911 49 65

E-mail: info@evid.hu

Olvasói Levelek: olvaso@evid.hu

Impresszum

Esztergom és Vidéke - Társadalmi és Kulturális Folyóirat

  • Kiadó: Muravidék Baráti Kör Kulturális Egyesület
    Címe: 2085 Pilisvörösvár, Szent János u. 8.
    Kiadásért felelős: Ruda Gábor
     
  • Főszerkesztő: Filemon Béla
  • Szerkesztők:

               Németh Gabriella
               Szűcs Katalin
               Horváth Gáborné
               Tátyi Tibor