Színes programok - tarka esernyők

Írta: Németh Gabriella 2014. augusztus 24. vasárnap, 19:05
Rate this item
(0 szavazat)

hgl.jpg - 102.74 KbAz idei nyáron a szabadtéri rendezvények és az eső úgy összetartoztak, mint- hogy Forrest Gumpot idézzem- a borsó meg a héja. Az időjárás augusztus 23-án sem volt kegyes a hagyományos Süttői Vigadalom szervezőihez és vendégeihez. Szinte megállás nélkül szitált, esett, zuhogott az eső. Szerencsére a mostoha időjárás ellenére sokan döntöttek úgy, hogy kilátogatnak a süttői Templom térre, az otthon ülés helyett a színes programokat választva.

A Vigadalom ideje alatt az általános iskola termei adtak otthont a helyi amatőr művészek tárlatának, amit Czermann János polgármester nyitott meg. Sajnos idén kevesebb művész hozta el munkáit, de amit láttunk, igazán színvonalas volt. A folyósokon Resszer Péter népviseleteket bemutató fotói és Eipl Jánosné képei kaptak helyet. Az első teremet Józsa Éva festményei, valamint Nagyfi Noémi és a Varrni jó szakkör csodálatos munkái foglalták el. A következő teremben Varhol Sándor középiskolás diák remek fotóival állt az érdeklődők elé. Végül a harmadik helyszínen Galba Györgyné álomszép csipkéit és Galba György szalmából készült csodáit nézhette meg a közönség. Itt állította ki a Budapesti Erdőgazdasági Zrt. Süttői Erdészeti Igazgatósága természetfotóit is.
A mulatság a Várgesztesi Vagányok Sramli Zenekar fellépésével kezdődött, ami megalapozta a mulatós hangulatot. Őket a Ciril Táncstúdió táncosai követték, majd a Hídvégi Band játszotta a mulatós zenét. Utánuk neves budapesti fellépők, Kasza Tibor és a Fieszta zenekar következtek, majd ismét a táncé lett a főszerep: a nyergesújfalui R3 ONE Tánciskola táncosai szórakoztatták a közönséget. Az est csúcspontja Gönczi Gábornak és zenekarának, a Smile-nek a fellépése volt, akik a hangulatot tovább fokozva éjfélig, a tombolahúzásig zenéltek.
A vendégek jóltartásáról a Márvány Étterem „kihelyezett tagozata” gondoskodott, de lehetett kapni hot-dogot, kürtős kalácsot, lángost, vásári édességet is.
A gyerekek szórakoztatásáról Dudó bohóc gondoskodott, aki boszorkányos készügyességgel hajtogatott lufiból különböző figurákat. Volt arcfestés is, vagy szélforgót lehetett készíteni. Akinek íjászni, vagy fúvócsövezni volt kedve, őket a Süttői Kerecsensólyom Íjászszakosztály várta szeretettel.
Egyedül az időjárás nem kedvezett a programnak, de a sörsátor alatt mindenkinek jutott hely. Aki mégis úgy döntött, hogy inkább közelebb, a színpad előtt élvezi a zenét, esernyőt ragadott.
Azok, akiket nem riasztott el az esős idő, és kilátogattak a programra, egy jó hangulatú, színvonalas műsort kínáló rendezvényen vehettek részt. Köszönet érte a szervezőknek, a Süttő Közösségi Céljaiért Közalapítványnak és az est háziasszonyának, Elek Annának.

Németh Gabriella

Németh Gabriella

Németh Gabriella tanító és nemzetiségi nyelv- és irodalomtanár. Nyergesújfalun él, és 1990 óta a süttői II.Rákóczi Ferenc Általános Iskolában tanít német nyelvet. NOMEN EST OMEN.

Az oldalt készítette:

Elérhetőségek

Telefon: +36 30/911 49 65

E-mail: info@evid.hu

Olvasói Levelek: olvaso@evid.hu

Impresszum

Esztergom és Vidéke - Társadalmi és Kulturális Folyóirat

  • Kiadó: Muravidék Baráti Kör Kulturális Egyesület
    Címe: 2085 Pilisvörösvár, Szent János u. 8.
    Kiadásért felelős: Ruda Gábor
     
  • Főszerkesztő: Filemon Béla
  • Szerkesztők:

               Németh Gabriella
               Szűcs Katalin
               Horváth Gáborné
               Tátyi Tibor