Rate this item
(0 szavazat)

gnp.jpg - 43.76 KbGyerekzsivajtól volt hangos december 12-én az esztergomi Művelődési Ház, Brassai Gabriella festőművész kis tanítványainak kiállításmegnyitója volt. Mint egy tucatnyi kis alkotó mutatta be büszkén munkáit szüleinek, rokonainak. A színes tablókba rendezett tárlatot Polgár József, a Szentgyörgymezei Olvasókör vezetője nyitotta meg.

Brassai Gabriella festőművész évek óta tanít gyerekeket és felnőtteket rajzolni, festeni. Szerinte mindenki megtanulhat jól rajzolni, és a festészeti technikák tudománya is elsajátítható. Tanítványainak önbizalmat ad, hogy a fantáziájukban megjelenő képeket papírra vessék. A gyerekek munkáin érezhető mesterük sajátos látásvilága, stílusa a csodás flamingóktól kezdve a Szentháromságot homlokán viselő szarvasig.
Brassai Gabriella kérdésemre elmondta, hogy a gyerekekkel hetente kétszer foglakozik, helyileg a Vármúzeum kőtárában tartja az óráit hétfőn délutánonként fél négytől és csütörtökönként négy órától. Ha valaki kedvet érez az alkotáshoz, akkor bármikor beiratkozhat a rajzóráira. Felnőttekkel kedd délelőttönként foglalkozik a Duna Múzeumban.

Muzslai Ágnes

Muzslai Ágnes

Muzslai Zs. Ágnes, az egri főiskolán könyvtár-pedagógia szakos tanári képesítést szerzett, nyugalmazott könyvtáros. A kilencvenes évek elejétől jelentek meg írásai különböző helyi, megyei, országos lapokban, mint a Keresztény Élet, 24 Óra, Népszabadság, Esztergom és vidéke, 1996-tól 2003-ig a Komárom-Esztergom megyei Hírlap munkatársa, 2003-tól 2010-ig a Hídlapban olvashatták cikkeit.

Az oldalt készítette:

Elérhetőségek

Telefon: +36 30/911 49 65

E-mail: info@evid.hu

Olvasói Levelek: olvaso@evid.hu

Impresszum

Esztergom és Vidéke - Társadalmi és Kulturális Folyóirat

  • Kiadó: Muravidék Baráti Kör Kulturális Egyesület
    Címe: 2085 Pilisvörösvár, Szent János u. 8.
    Kiadásért felelős: Ruda Gábor
     
  • Főszerkesztő: Filemon Béla
  • Szerkesztők:

               Németh Gabriella
               Szűcs Katalin
               Horváth Gáborné
               Tátyi Tibor