Ablakok a múltra

Írta: Muzslai Ágnes 2016. április 08. péntek, 13:23
Rate this item
(0 szavazat)

 

gij.jpg - 40.48 Kb

Spóner Hajnalka fotókiállítása

 

Az esztergomi Művelődési Házban nyílt meg április 7-én Spóner Hajnalka fotográfus kiállítása Ablakok a múltra címmel. A tárlatot Pifkóné Zachar Anna ajánlotta az érdeklődők figyelmébe. Spóner Hajnalka, az esztergomi születésű fotográfus különleges világába léphetnek a tárlatlátogatók.

Egykori tanára, Pifkóné Zachar Anna nyitotta meg a kiállítást, felidézve a József Attila Általános Iskolában eltöltött időszakot, amikor Hajnalka az iskola háziújságjának, a "Regélő"~nek a szerkesztője is volt. Aztán Hajni elballagott az iskolából, továbbtanult, és fotós lett. Fotós témáiban a letünt idők nyomait keresi, és örökíti meg. Igy például az Elhagyottak sorozatban a Fekete kastélyt, a Mikosdi kastélyt, a Patay kastélyt vagy egy szovjet szellemvárost. Az Ablakok a múltra cimű kiállításán bemutatott fotómontázsok témája Esztergom a 19-20. században, de megjelennek a 21. századi esztergomi képek is. A múlt és a jelen összefonódik a különleges hangulatú fotómontázsokon. A megnyitó után Andrew Timli gitárkoncertjét hallgatták meg az érdeklődők.
Spóner Hajnalka fotói május 1-ig láthatók a Művelődési Házban.

Muzslai Ágnes

Muzslai Ágnes

Muzslai Zs. Ágnes, az egri főiskolán könyvtár-pedagógia szakos tanári képesítést szerzett, nyugalmazott könyvtáros. A kilencvenes évek elejétől jelentek meg írásai különböző helyi, megyei, országos lapokban, mint a Keresztény Élet, 24 Óra, Népszabadság, Esztergom és vidéke, 1996-tól 2003-ig a Komárom-Esztergom megyei Hírlap munkatársa, 2003-tól 2010-ig a Hídlapban olvashatták cikkeit.

Related items (by tag)

Az oldalt készítette:

Elérhetőségek

Telefon: +36 30/911 49 65

E-mail: info@evid.hu

Olvasói Levelek: olvaso@evid.hu

Impresszum

Esztergom és Vidéke - Társadalmi és Kulturális Folyóirat

  • Kiadó: Muravidék Baráti Kör Kulturális Egyesület
    Címe: 2085 Pilisvörösvár, Szent János u. 8.
    Kiadásért felelős: Ruda Gábor
     
  • Főszerkesztő: Filemon Béla
  • Szerkesztők:

               Németh Gabriella
               Szűcs Katalin
               Horváth Gáborné
               Tátyi Tibor